Heading hidden

Heading hidden

Η πορεία μας μέσα στα χρόνια

service-single


Ο αγροτικός συνεταιρισμός NESPAR ιδρύθηκε το 1994 από μια ομάδα παραγωγών της περιοχής Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου. Αρχικά ο συνεταιρισμός αποτελούνταν από 40 παραγωγούς και οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις έφταναν τα 762 στρέμματα. Σκοπός της ίδρυσης του συνεταιρισμού NESPAR ήταν η καλύτερη διαχείριση των καλλιεργειών, η πιο οργανωμένη διάθεση των φρέσκων σπαραγγιών των παραγωγών.

Οκτώ χρόνια αργότερα, έχοντας εδραιώσει ένα πολύ καλό όνομα για το σπαράγγι NESPAR στην Ευρωπαϊκή αγορά καθώς και μετά από πειράματα που έγιναν στην περιοχή, ο συνεταιρισμός αποφάσισε το 2002 να ανοίξει τους ορίζοντές του εισάγοντας στην παραγωγή και προώθηση την καλλιέργεια του ακτινίδιου. Τα πειράματα έδειξαν ότι η περιοχή του Νέστου είναι ιδανική κλιματολογικά αλλά και εδαφικά για αυτή την καλλιέργεια.

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των ποιοτικών προϊόντων του Nespar οδήγησαν τα μέλη το 2011 στην επέκταση των ήδη υπαρχόντων καλλιεργειών καθώς και στην είσοδο 2 νέων προϊόντων, αυτή του βερίκοκου και του δαμάσκηνου.

Η παραγωγή το 2013 έφτασε το 2.413.000 Kg φρέσκων λαχανικών και φρούτων.

Πρωταρχικός μας στόχος….

service-single

….είναι ο σεβασμός προς τον καταναλωτή και η άριστη εξυπηρέτηση προς τον πελάτη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω παραγωγικών επενδύσεων που προάγουν τη διασφάλιση της ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων που παίρνει μέρος ο Συνεταιρισμός.

Άλλοι στόχοι του συνεταιρισμού είναι η αύξηση των παραγόμενων προϊόντων καθώς και η επέκταση σε άλλες καλλιέργειες που ευδοκιμούν στην περιοχή του Νέστου.

Τέλος, στηρίζουμε την Ελληνική οικονομία, πρώτον παρέχοντας δουλειά σε πάνω από 100 εποχιακούς υπαλλήλους και προμηθεύοντας πάντα τον Συνεταιρισμό με προϊόντα και αναλώσιμα από τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

service-single

Ο NESPAR ασχολείται με την παραγωγή, διατήρηση, συσκευασία, τυποποίηση και εξαγωγή και εμπορία φρέσκων λαχανικών και φρούτων.

Από τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής ο Συνεταιρισμός επιβλέπει ολοκληρωμένα την καλλιέργεια και διαχείριση των προϊόντων του. Η διατήρηση, συσκευασία και τυποποίηση γίνονται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού μας με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Το δίκτυο εξαγωγών του Συνεταιρισμού NESPAR καλύπτει τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

service-single

Τα κεντρικά του Συνεταιρισμού μαζί με το συσκευαστήριο βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 25.000 τμ. στο Χρυσοχώρι Νέστου.

Το συσκευαστήριο είναι εξοπλισμένο με 11 υπερσύγχρονους ψυκτικούς χώρους συνολικής έκτασης 3.615 τμ. και χωρητικότητας 1.500 τόνων. Στους χώρους συσκευασίας και αποθήκευσης υλικών έκτασης 2.115 τμ. βρίσκονται ο ηλεκτρονικού τύπου μηχανολογικός εξοπλισμός διαλογής, δυναμικότητας 8 τόνων/ώρα, καθώς επίσης και η γραμμή μικρο-συσκευασίας φρούτων δυναμικότητας 2,1 τόνων/ώρα.

Επιπλέον προστέθηκαν 1.024 τμ ψυκτικών θαλάμων με σύστημα όζοντος, χωρητικότητας 1.200 τόνων και 194 τμ. αποθηκευτικών χώρων. Η συνολική έκταση ανέρχεται στα 4.831τμ. κάτι το οποίο αποδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια που πραγματοποιείται στον τομέα εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο συνεταιρισμός έχει προμηθευτεί υπερσύγχρονα μηχανήματα μαζικών ψεκασμών για την εφαρμογή των ορθών γεωργικών πρακτικών.